Software ontwikkelaar

Justin de Jong

In 2016 kwam ik als junior binnen bij LOXIA, en werd met gepaste liefde omarmd door één van de backend SCRUM-teams. Het ontwikkelen vind ik hier interessant omdat het domein me aanspreekt: ‘Het spoor’. Omdat het spoor veel historie en complexiteit met zich meebrengt, heeft LOXIA veel domeindeskundigen werkzaam. Het is erg leuk om met deze mensen samen te werken omdat je  hierdoor begrip krijgt voor hetgeen wat je codeert. Ik werk nu bijna 4 jaar met plezier bij LOXIA en heb de kans gekregen om uit te groeien tot medior ontwikkelaar en Scrum-Master van mijn team. Daarnaast krijg ik de ruimte om me bezig te houden met het begeleiden van nieuwe junioren, het organiseren van kennissessies en aan te sluiten bij gildes waar ik mijn vakmanschap kan bijslijpen.

Adviseur Post21

Marco Belo

Na het afronden van mijn HBO studie Elektrotechniek embedded systems ben ik in 2009 bij LOXIA gestart als junior engineer bij het Post21 team. Al snel werd duidelijk dat ik onderdeel was van een team bestaande uit vele specialisten met jarenlange ervaring in het produceren van betrouwbare en veilige data en visualisaties. De variërende werkzaamheden i.c.m. de vrijheid en flexibiliteit om zelfstandig invulling te geven aan je werkzaamheden zijn echte pluspunten van deze functie. Een ander spannend onderdeel van dit werk is het inbedrijfstellen van de data producten, door het beheerst stoppen en weer opstarten van alle verkeersleidingssystemen van een verkeersleidingspost. Het is gaaf om op deze manier een bijdrage te leveren aan de mobiliteit van Nederland.

Product Owner

Martijn Moelands

Juli 2017 ben ik bij LOXIA in dienst gekomen als Scrum Product Owner. Het spoorse domein bleek vele raakvlakken te hebben met mijn eerdere werkervaring. Nieuwe facetten die het spoorse domein daaraan toevoegen maken het werk uitdagend en leuk om te doen. De komende jaren worden er veel applicaties vernieuwd of vervangen. Al deze ontwikkelingen worden, geheel in Scrum stijl, in nauwe samenwerking met de gebruikers beproefd en in productie genomen. Het is heel fijn om te zien en te ervaren dat iedereen binnen maar zeker ook buiten LOXIA bereid is om elkaar te helpen. De ruimte die je als individu, en als onderdeel van één van de zelfsturende (Scrum-)teams, krijgt om te ontwikkelen maken LOXIA een fantastische plek om te werken.