Scrum bij LOXIA

Scrum bij LOXIA

Scrum heeft rond het jaar 2010 bij LOXIA zijn intrede gedaan. Echter het Agile gedachtegoed gierde al jaren daarvoor door onze aderen.

Klant dichtbij: In een Agile omgeving is het belangrijk om een goede laagdrempelige connectie te hebben met de klant. Dit geeft de mogelijkheid aan het team goed en tijdig te manoeuvreren. Daarom zijn de Product Owners full-time aanwezig bij de Scrum teams. Ook geeft het team zoals gebruikelijk om de 2 weken een sprint review (demo) en luisteren daarbij goed naar de feedback.

Kennisdeling: Het bijzondere van onze zelfsturende Scrum teams binnen LOXIA is dat zij niet alleen een erg goede dynamiek binnen het team hebben, maar dat we met z’n allen werken aan een breder doel. Dit is onder andere te merken aan alle kennis die wordt gedeeld binnen de afdeling. Denk hierbij aan gildes, hackathons, demo’s en kennissessies. Deze kennisdeling wordt door middel van kenniskudo’s en een heuse kennisdeling vlag nog eens extra gestimuleerd!

Gildes: De term ‘gilde’ zal niet voor iedereen bekend zijn. Het is een groep die bijeenkomt om hun vakmanschap bij te slijpen. Bij LOXIA hebben we verschillende actieve gildes zoals:

  • Architecten gilde
  • Scrum-Master gilde
  • Code kwaliteit gilde
  • Testers gilde
Categorie

Scrum